Macron'un fotoğrafları Fransa'yı karıştırdı

Düzenleyen:
Macron'un fotoğrafları Fransa'yı karıştırdı

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un ortaya çıkan tatil fotoğrafları ülkeyi karıştırdı. Macron’un, , vatandaşlarına yaptığı 'enerji tasarrufu' çağrısının ardından jet skiye binip sahilde güneşlenmesi hem halkın hem de vekillerin tepkisini çekti. Fransız lider 'ikiyüzlü' olmakla suçlandı.

Avrupa’da bir yandan sıcak havalarla bir yandan da orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yaşanan enerji krizi sebebiyle batı ülkeleri zor durumda. Bununla birlikte su krizi de yaşanıyor. Birçok ülke su kısıtlamasına gidiyor.

10 BİNDEN FAZLA FRANSIZ EVİNDEN TAHLİYE EDİLDİ

1959’dan bu yana en kurak temmuz ayını yaşayan Fransa’da, her gün bir futbol sahası büyüklüğünde orman yanıyor. Ülkenin Gironde bölgesindeki yangında şu ana kadar 6 bin 800 hektar alan kül oldu, 17 ev yandı, 10 binden fazla kişi tahliye edildi. Ayrıca Fransa, bu yıl gaz ve su kıtlığıyla karşı karşıya…

ÇAĞRI SONRASI TATİL

Bu sebeple Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, halkına enerji tasarrufu çağrısında bulundu. 44 yaşındaki lider, bu sözlerinin ardından Akdeniz kıyısındaki Fort de Brégançon'da tatil yaparken görüntülendi. 

MACRON'UN KEYFİ YERİNDE 

1968'den bu yana Fransız cumhurbaşkanlarının resmi inziva yeri olan Riviera Malikanesi'nde eşi Brigitte Macron ile birlikte tatil yapan Macron, denize girdi, güneşlendi, eski alışkanlıklarından da vazgeçmedi. Fransız lider jet ski üzerinde bol bol eğlendi. Bu anlara dair yayımlanan fotoğrafları ise ülkeyi karıştırdı.

"İKİYÜZLÜ" SUÇLAMASI

Fransızlar, liderlerini 'eko-ikiyüzlü' olarak damgaladı. Milletvekili Sandrine Rousseau, Macron'un iklim değişikliğini anlamadığını belirterek "Günümüzde bunu anlamamak suçtur" dedi. Macron'un kendi partisindeki milletvekillerinden biri ise fotoğrafları 'inanılmaz' olarak değerlendirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...