Macron'dan Rusya'yı kızdıracak hamle: Ukrayna'ya füze göndereceğiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Macron'dan Rusya'yı kızdıracak hamle: Ukrayna'ya füze göndereceğiz

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya-Ukrayna savaşını kızıştıracak bir açıklamada bulundu. Macron, Ukrayna'ya uzun menzilli füzeler göndereceklerini açıkladı. Fransa Cumhurbaşkanı'nın "füze göndereceğiz" açıklamasına Moskova'dan cevap gecikmedi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, "Bizim açımızdan bu, Ukrayna tarafı için sonuçları olacak hatalı bir karar. Çünkü bu bizi doğal olarak karşı önlem almaya zorlayacak" ifadelerini kullandı.

NATO zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya uzun menzilli yeni füzeler göndereceklerini belirtti.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Litvanya’nın başkenti Vilnius'taki LİTEXPO Sergi ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı oturumu öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Macron, Fransa'nın Ukrayna'ya uzun menzilli füzeler göndereceğini duyurdu.

Macron, "Mevcut durum ve Ukrayna'nın karşı saldırısı göz önüne alındığında, Ukraynalılara daha fazla saldırma kapasitesi ve savunma sağlamak için silah ve teçhizat sevkiyatını artırmaya karar verdim. Bence bugün bizim için önemli olan, Ukrayna'ya destek, NATO’nun birliği ve Rusya'nın bu savaşı kazanamayacağı ve kazanamaması gerektiğine dair bir kararlılık mesajı göndermek" dedi.

Macron'dan Rusya'yı kızdıracak hamle: Ukrayna'ya füze göndereceğiz

SCALP FÜZELERİ GÖNDERİLECEK

Fransız medyası Ukrayna’ya gönderilecek uzun menzilli füzelerin “SCALP tipi füzeler” olduğunu aktardı.

550 kilometre menzile sahip Scalp füzesinin Rusya'ya ait birçok stratejik hedefi vurma potansiyeline sahip olduğu ifade ediliyor.

RUSYA’DAN TEPKİ

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov’dan Macron’un uzun menzilli füze kararına tepki gecikmedi. Peskov, "Bizim açımızdan bu, Ukrayna tarafı için sonuçları olacak hatalı bir karar. Çünkü bu bizi doğal olarak karşı önlem almaya zorlayacak" ifadelerini kullandı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...