Macron, Erdoğan ile yüz yüze görüşecek: Gündem Avrupa Atlantik ittifakının geleceği

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Macron, Erdoğan ile yüz yüze görüşecek: Gündem Avrupa Atlantik ittifakının geleceği

DÜNYA Haberleri

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, Erdoğan ve Macron'un yakın zamanda görüşmek konusunda mutabık kaldıklarını duyurdu. Legendre, Macron'un Avrupa Atlantik ittifakının geleceği ve Akdeniz'deki zorluklar gibi birlikte üstesinden geleceği derin meseleleri Erdoğan ile görüşeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu pazar günü gerçekleşti. Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52,16 oranında oy alarak yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. Seçim zaferi sonrası birçok lider Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etti. Erdoğan'ı ilk tebrik edenlerden biri de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron oldu. Macron sosyal medya hesabı üzerinden Türkçe olarak yapmış olduğu paylaşımda; "Fransa ve Türkiye’nin birlikte üstesinden geleceği büyük sınamalar var. Avrupa’ya barışın geri gelmesi, Avrakdeniz İttifakımızın geleceği, Akdeniz denizi. Yeniden seçilmesi dolayısıyla tebriklerimi ilettiğim Başkan Erdoğan ile birlikte, ilerlemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

"TÜRKÇE TEBRİK İLİŞKİLERİN İLERLETİLMESİ ARZUSUNU ORTAYA KOYDU"

Bugün haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını cevaplayan, Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anne-Claire Legendre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Türkçe ve Fransızca tebrik mesajının, Fransa-Türkiye ilişkilerinin ilerletilmesi arzusunu ortaya koyduğunu söyledi.

AA muhabirinin, Türkiye'deki Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunun sonucu ile Türkiye ve Fransa ikili ilişkilerinin geleceğine ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Legrendre, Macron'un Türkiye'deki seçim hakkında açıklama yaptığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'la telefonda görüştüğünü anımsattı.

GÜNDEM YOĞUN BİR ÇOK KONU VAR

Legendre, Macron'un, Fransa ve Türkiye'nin, Avrupa'ya barışın geri gelmesi, Avrupa Atlantik ittifakının geleceği ve Akdeniz'deki zorluklar gibi birlikte üstesinden geleceği derin meselelerin olduğunu belirttiğini hatırlattı.

ERDOĞAN, MACRON İLE GÖRÜŞECEK

Legendre, Erdoğan ve Macron'un yakın zamanda görüşmek konusunda mutabık kaldıklarını dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...