Macaristan'dan Ukrayna'ya yardıma veto! 'Orban bekleneni yaptı'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiyegazetesi, Ajanslar
- Güncelleme:
Macaristan'dan Ukrayna'ya yardıma veto! 'Orban bekleneni yaptı'

Dünya Haberleri  / Türkiyegazetesi, Ajanslar

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 26 üye ülkenin onay vermesine rağmen Ukrayna’ya yönelik 50 milyar euroluk AB yardım fonunu bloke etti. Gelişmeyi İngiliz Guardian gazetesine değerlendiren bir AB yetkilisi, 'Orban bekleneni yaptı' ifadelerini kullandı.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Brüksel'deki AB zrivesinin ilk günü sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gece mesaisinin özeti: Ukrayna'ya ekstra paraya veto" ifadelerini kullandı.

AB liderleri, Ukrayna’ya yardım görüşmelerinin 2024 başlarında yeniden başlayacağını söyledi.

Ukrayna'nın, Rusya ile sürdürdüğü savaşta AB ve ABD fonları Kiev yönetimi için kritik öneme sahip.

Maddi yardımın engellendiğini, AB liderlerinin Ukrayna ve Moldova ile üyelik müzakerelerini başlatma ve Gürcistan'a adaylık statüsü verme kararından kısa süre sonra Orban duyurdu.

'ORBAN, BEKLENENİ YAPTI'

Bugün Batı medyasında yer alan analizlerde, Macaristan Rusya'nın AB'deki en yakın müttefiki olarak tanımlandı. İngiliz Guardian gazetesi Brüksel'deki gergin zirvenin AB'yi bekleyen zorlukların altını çizdiğini vurguladı.

Guardian Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın Avrupa sahnesinde giderek yalnızlaştığına dikkat çekerken, gazeteye konuşan üst düzey bir AB diplomatı "Orbán bekleneni yaptı. Kendi tercihiyle kendini izole etti" dedi.

Gazete Orban'ın kararının genişlemeye hazırlanan Avrupa Birliği'ni bekleyen zorlu süreci bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek "Blok hâlihazırda Macaristan gibi ülkelerdeki dış politika farklılıkları ile boğuşuyor. Birçok lider, AB'nin genişlemeden önce kendi içinde reform yapması gerektiğinin farkında." ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiyegazetesi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...