Macaristan'da üç bin mülteci tren garında geçiş izni bekliyorlar

Macaristan'da üç bin mülteci tren garında geçiş izni bekliyorlar

DÜNYA Haberleri

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Almanya ve Avusturya trenlerine binmelerine izin verilmeyen yaklaşık üç bin mülteci geceyi tren garında geçirdi.

Macaristanlı yetkililerin garın önünde bekleyen binlerce mültecinin binaya girmesine izin verdiği öğrenildi. Keleti Garı'nda iki gecedir yerlerde yatan mültecilerin yardımına gönüllüler koştu: “Hükümetten bir şey almadık ama Macar halkı çok yardımcı oldu. Hepsi bize karşı çok kibar davrandı.”
Budapeşte hükümeti, Macaristan sınırları içine girenlerin kayıt işlemleri tamamlanmadığı için diğer ülkelere gönderilemediğini belirtti: “Keleti Garı'ndaki mülteciler orada bulunmamalı. Sınırlarda kayıt prosedürü başladıktan sonra geçici sığınaklara yerleştiriliyorlar. Bu kamplarda haklarındaki karar açıklanana kadar beklemeliler. Bu işlemlerin hiçbirini yapmadan ellerine bir tren bileti alarak seyahat edemezler. Avrupa yasaları buna müsaade etmiyor.”
Trene binmelerine izin verilmeyen bazı mülteciler protesto gösterisi düzenledi. Gösteri sırasında güvenlik güçleri ile arbede yaşanması üzerine bazı mülteciler gözaltına alındı. Perşembe günü Macaristan parlamentosu önünde mültecilere destek gösterisi düzenlenmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...