Macaristan'da 'Ahmed’e özgürlük' gösterisi

Düzenleyen:
Macaristan'da 'Ahmed’e özgürlük' gösterisi

DÜNYA Haberleri

Geçen yıl Macaristan-Sırbistan sınır kapısında polis ile sığınmacılar arasında çıkan arbede sebebiyle gözaltına alınıp, 30 Kasım’da 10 yıl hapse mahkûm edilen 30 yaşındaki Suriyeli Ahmed H’nın serbest bırakılması için Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Blaha Lujza Meydanı’nda protesto gösterisi düzenlendi.

Gösteriye katılan yüzlerce kişi, Blaha Lujza Meydanı’ndan Madach Meydanı’na kadar yürüdü. Avrupa Birliği bayrakları taşıyan eylemciler “Ahmet’e özgürlük, bugün Ahmet, yarın sen’’ sloganları attı. Mahkemeye elleri ve ayakları zincirlenerek getirilen Suriyeli Ahmed H. aile fertlerini güvenli ve meşru bir şekilde götürmek istediğini, terörist olmadığını belirterek kendini savunmuştu. Ömür boyu Macaristan’a giriş yasağı konulan Ahmed H’nin, cezasının üçte ikilik süresini tamamladığı takdirde ancak cezaevinden çıkabileceği açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...