Macaristan Başbakanı'ndan bankalara ültimatom

/ Kaynak: AA
Macaristan Başbakanı'ndan bankalara ültimatom

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, bankalar ile döviz borçluları arasında anlaşmaya varılamaması durumunda hükümetin gerekli adımları atacağını duyurdu.

Ülkede 500 binden fazla ailenin 2004'ten itibaren döviz üzerinden bankalara borçlandığını, Macar para birimi forintin zayıflaması ve işsizliğin artmasıyla ailelerin bu kredileri ödeyemeyecek duruma geldiğini, orta yol bulunması için bankalara 11 Kasım 2013'e kadar zaman tanıdığını belirten Viktor Orban, bankalar ile döviz borçluları arasında anlaşmaya varılamaması durumunda hükümetin gerekli adımları atacağını açıkladı. Viktor Orban, 2004'te, Macar sosyalist partisi (MSZP) hükümeti döneminde Başbakan Ferenc Gyürcsany'in gerekli önlemleri almaması sonucu İsviçre frankı üzerinden borçlanan binlerce ailenin ev sahibi olma ümidiyle kredi aldığını, ekonomik krizle beraber on binlerce vatandaşın borçlarını ödeyemeyecek duruma geldiğini aktardı. Hükümet olarak halka söz verdiklerini belirten Viktor Orban, ''gerekirse tek taraflı banka anlaşmalarını feshedeceklerini, bedeli ne olursa olsun halkın mağdur edilmesine ve ailelerin evsiz kalmasına müsaade etmeyeceklerini'' vurguladı. Başbakan Viktor Orban'ın bu açıklamaları ültimatom olarak algılanırken, var olan sorunun çözümü için banka yöneticilerinin adım atmasının hayati önem taşıdığı kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...