Lübnan'daki mülteci kampında ölü sayısı artıyor!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Lübnan'daki mülteci kampında ölü sayısı artıyor!

DÜNYA Haberleri

Lübnan’daki en büyük Filistin mülteci kampında üç gündür devam eden çatışmalarda ölü sayısı 11’e yükseldi. Yetkililere göre biri kamp personeli olmak üzere 40 kişi de yaralandı. Çatışmalar, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın El Fetih grubu ile silahlı radikal gruplar arasında yaşanıyor.

BM Filistinli mülteciler ajansı pazartesi günü yaptığı açıklamada, Lübnanın Ain Al-Hilwah Filistin mülteci kampında üç gün süren çatışmalarda en az 11 ölü ve onlarca yaralı olduğunu duyurdu.

Lübnan’ın en büyük mülteci kampında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın El Fetih grubunun üyeleri ile silahlı radikal gruplar arasındaki çatışma hafta sonu patlak verdi.

ÇATIŞMA 3 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

Bir AFP muhabiri, çatışmaların devam ettiğini, silah ve bomba sesleri duyulduğunu bildirdi.

Yetkililer, 11 kişinin hayatını kaybettiğini ve biri personel olmak üzere 40 kişinin yaralandığını söyledi.

Kamptaki insani yardım operasyonlarının ‘geçici’ olarak askıya alındığı açıklandı.

ATEŞKES SAĞLANAMADI

Filistinli gruplar arasında pazartesi günü bir ateşkes mutabakatına varıldığı açıklanmıştı ancak gün içerisindeki çatışmalar, söz konusu ateşkesin taraflar üzerinde bir etkiye sahip olmadığını gösterdi.

Hafta sonu başlayan şiddet olaylarında ilk bilgilere göre 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

AFP muhabiri, başta kadın ve çocuklar olmak üzere onlarca insanın küçük çantalarla kamptan ayrıldığını ve geri kalanların da yakındaki bir camiye sığındığını gördüğünü söyledi.

İsrail’in 1948 yılında kuruluşundan sonra evlerinden sürülen Filistinlileri barındırmak için kurulan kamp, son yıllarda Suriye’deki savaştan kaçan mültecileri de barındırmak için kullanılıyor. Kampta, şu anda kayıtlı54 binden fazla mülteci olduğu ifade ediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: The New Arab

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...