Lübnan'da şiddet olayları sürüyor

Lübnan'da şiddet olayları sürüyor

DÜNYA Haberleri

Lübnan'da, Hizbullah'ı destekleyen grupların çoğunlukta olduğu Hermel bölgesindeki askeri kışlaya füze atılması sonucu 2 askerin yaralandığı bildirildi.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Hermel'e atılan 6 füzeden birinin kışlaya isabet etmesi sonucu 2 askerin yaralandığı ve binada hasar meydana geldiği ifade edildi. Ordunun, füzelerin çeşitlerini ve nereden atıldığını belirlemek için bölgede çalışmalara başladığı belirtildi. Saldırıyı, Suriye'de faaliyet gösteren "Mervan Hadid Seriyyeleri" ve Lübnan'daki "Nusra Cephesi" adlı iki örgüt üstlendi. Mervan Hadid Seriyyeleri, sosyal paylaşım sitesi Twetter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Mervan Hadid Seriyyeleri-Lübnan Nusra Cephesi işbirliğinde, Hizbullah'ın Suriye'deki savaşa müdahil olması, Lübnan'daki Sünni gençleri öldürmesi ve alıkoymasına cevap olarak Hermel'de Lübnan ordusuna ait kışlaya 10 grad füzesi atıldı" ifadesine yer verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...