Lübnan'da 2 gündür devam eden gösteriler ertelendi

/ Kaynak: AA
Lübnan'da 2 gündür devam eden gösteriler ertelendi

DÜNYA Haberleri  / AA

Lübnan'da iki gündür devam eden protestoların ardından meydana gelen hasar gün yüzüne çıktı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, "yolsuzluk" ve "çöp" krizinden hareketle düzenlenen hükümet karşıtı eylemler ertelenirken, eylemler sonucu medyana gelen hasar gün yüzüne çıktı. Beyrut'ta gece boyunca devam eden gösterilerde şehir merkezinde çok sayıda iş yeri hasar gördü, bazı araçlar yakıldı. Sabah erken saatlerden itibaren sokaklara inen temizlik görevlileri, yakılan araçları kaldırırken, gösterilerden artakalan enkazı temizledi. Olaylar sırasında, polisin gaz bombasıyla başından yaralanan bir göstericinin durumunun ağır olduğu ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi. Öte yandan güvenlik görevlileri de özellikle şehrin merkezindeki Başbakanlık binası başta olmak üzere pek çok bölgede güvenlik tedbirlerini artırdı.
-Gösteriler ertelendi
"You Sink" adlı sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, akşam yapılacak gösterinin ertelendiği ve nedeninin yapılacak basın toplantısıyla duyurulacağı belirtildi. Lübnan'da iki gün önce başlayan "çöp krizi" ve "yolsuzluğu" protesto amacıyla düzenlenen geniş çaplı gösterilerde dün eylemcilerin Başbakanlık binasının bulunduğu alana ilerlemek istemesi üzerine güvenlik güçleriyle protestocular arasında arbede yaşanmıştı. Dikenli tel barikatları aşmaya çalışan göstericilere, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale edilmişti. Geç saatlere kadar çevreye zarar veren eylemcileri dağıtmaya çalışan güvenlik güçleri, hasar gören dükkanlarda muhtemel yağma vakalarına müdahale için tanklarla şehir merkezinde devriye gezmişti. Beyrut'taki tek çöp toplama şirketinin Temmuz ayının ortalarında çalışmalarını durdurması ve ana çöp depolama merkezlerinden birinin kapatılması, başkentin ana caddeleri ile ara sokaklarında büyük çöp yığınlarının oluşmasına neden oluyor. Hükümetin iki aydan bu yana köklü bir çözüm bulamadığı belirtilen sorun, insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşacağı endişesiyle vatandaşların tepkisine neden oluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...