Lübnan sınırındaki Suriyelilerin sayısı 50 bini aştı

Lübnan sınırındaki Suriyelilerin sayısı 50 bini aştı

DÜNYA Haberleri

Ali el-Huceyri, "Arsal'da yaklaşık 50 bin Suriyeliyi barındırıyoruz. Bu rakam, 40 bin nüfuslu ilçedeki Lübnanlıların sayısını geçmiş durumda" dedi.

Belediye olarak Suriyelilere, barınacakları yer ve her türlü yardımı sağlamada ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Huceyri, "Büyük bir sorunla karşı karşıyayız. BM'yi, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz" diye konuştu. Arsal'daki Yardım Dernekleri Birliği yetkililerinden Hasan Rayid ise eldeki imkanların azlığı nedeniyle daha fazla sığınmacının Arsal'da barındırılmasının zorluğuna dikkati çekti. Rayid, son dönemde Arsal'a sığınan 25 bin Suriyelinin bir kısmının, akrabalarının yanında ağırlandığını ancak çoğunun cami ve düğün salonlarında kaldığını kaydetti.
CAMİ VE DÜĞÜN SALONLARINDA YAŞIYORLAR
Suriye'nin Humus kentinden sınırdaki Kalamun bölgesine oradan da Lübnan'ın Arsal bölgesine göç eden Suriyeliler, cami ve düğün salonları gibi büyük mekanlarda ya da çadırlarda yaşıyor. Suriyeli sığınmacıların ağırlandığı en büyük düğün salonunda 800 kişi kalıyor. Aileler, sünger minderlerle örülmüş duvarlarla birbirinden ayrılan odalarda kalıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...