Londra'da silahlar toplatılıyor

/ Kaynak: AA
Londra'da silahlar toplatılıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Londra'da iki hafta sürecek uygulamayla, istenmeyen ve yasa dışı silahlar toplanacak.

Londra polisi, başkentlilere, ellerinde bulundurdukları yasal olmayan veya istenmeyen ateşli silah ile cephaneyi, iki hafta boyunca yürütülecek "teslim et" uygulaması kapsamında güvenlik güçlerine ulaştırmaları çağrısında bulundu.
En son 6 yıl önce gerçekleşen uygulama, Londra'nın güvenliğinden sorumlu Metropolitan Polis Servisi tarafından yürütülürken, silahların "yanlış ellere geçmesinin önlenmesi" amaçlanıyor.
10 Kasım'da yerel saat ile 07.00'de başlayacak uygulama, 23 Kasım saat 23.00'te son bulacak. Vatandaşların belirtilen zaman aralığından istenmeyen veya kanunsuz olarak tutulan silah ve cephaneyi en yakın karakola giderek teslim etmesi bekleniyor.
Londra polisinin uygulamanın detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Belirtilen zaman aralığından ateşli silah teslimatı yapan kişiler, yasa dışı silah bulundurmaktan dolayı suçlanmayabilir ve kimliklerini gizli tutabilirler. Ancak her bir silah adli delil için kontrolden geçecek" ifadeleri yer aldı.
Uygulamayla ilgili basın mensuplarına konuşan Başkomiser ve Çete Suçları Birimi Yöneticisi Dean Haydon, son yıllarda silahlı suçlarda önemli derecede düşüş gördüklerini dile getirerek, "Bu suçların azalmasına tüm Londra genelindeki ateşli silah memurları yardımcı oldu. Geçen sene proaktif bir operasyonun sonucunda 300 ateşli silaha el koyuldu. Ancak durumdan memnun değiliz. Bizim asıl hedefimiz Londralıları güvende tutmak" dedi.
Londra sokaklarında sirkülasyonu devam eden ateşli silahların sayısının azaltılması için "teslim et" uygulamasının, kişilere bir fırsat sunduğunu söyleyen Haydon, "Antik ateşli silahı olan veya kanunsuz şekilde silah bulunduran ve bunlara ihtiyaç duymayan kişilere 'lütfen silahlarınızı teslim edin' çağrısında bulunuyorum. Size ait olsun, kızınıza, oğlunuza, kardeşinize, eşinize, kime ait olursa olsun bu silahların suçluların ellerine düşmesini engellemek için silahlarınızı teslim edin" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...