Londra'da emlak piyasası uçtu! Bir evin kirası 2 bin 500 sterlini aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Londra'da emlak piyasası uçtu! Bir evin kirası 2 bin 500 sterlini aştı

DÜNYA Haberleri

İngiltere’nin başkenti Londra’da ortalama bir konut kirasının aylık 2 bin 500 sterlini aşarak rekor seviyeye ulaştığı bildirildi. Londra dışında da durum farksız değil. Emlakçılar, ülkedeki kira artışlarının devam edeceğini düşünüyor.

İngiltere'de, pandemi ve Ukrayna-Rusya savaşı sonrası yaşanan enflasyon konut fiyatlarını da etkiledi. İngiliz online emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada, başken Londra'da ortalama bir konutun kirasının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 14 artarak aylık 2 bin 501 sterlin (61 bin TL) ile bütün zamanların en yüksek seviyesine yükseldiği bildirildi. Londra dışında ülkenin geri kalanında ortalama bir konut kirasının bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,4 artarak 1.190 (29 bin TL) sterline yükseldiği kaydedildi.

KONUT İHTİYAÇLARI GİDERİLEMİYOR

Rightmove verilerine göre ülkede piyasada kiralanabilir durumda olan konut sayısı 2019 yılındaki seviyesinin yüzde 46 altında. Konut sektöründe yüksek talebe rağmen yeterli stok olmadığını belirten Rightmove Direktörü Tim Bannister "Bu yıl konut sektöründe gördüğümüz sıkışmanın azaldığına dair bazı işaretler olsa da halen pazara yeterli sayıda konut seçeneği sunulmuş değil” değerlendirmesinde bulundu. 

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

"KİRA ARTIŞLARININ DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR"

Gelecek dönemde kira artışlarının, arz ve talep dengesizliği sebebiyle devam etmesinin beklendiğini belirten Bannister “Birçok emlakçı tek bir emlak için çok sayıda kira talebi ile karşılaşıyor” dedi.

ENFLASYON YÜZDE 10'U GEÇTİ

Ülkede bu yılın şubat ayı itibarıyla enflasyon yüzde 10,1 seviyesinde. İngiltere’de gıda fiyatları ise geçen ay yıllık bazda yüzde 18,2 artarak son 45 yılın en sert yükselişini göstermişti. İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçen ay ülkede enflasyonun yüzde 2 hedef seviyesine düşürülebilmesi amacıyla politika faizinin 25 baz puan artırılarak yüzde 4’ten 4,25 seviyesine yükseltme kararı almıştı.

(AA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...