Litvanya’dan Bayraktar TB2 kampanyası

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Litvanya’dan Bayraktar TB2 kampanyası

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Litvanya, Ukrayna’ya destek için Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA sarın alarak Ukrayna’ya göndereceklerini duyurdu. Kampanyaya birçok kişi destek sağladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşta 3 ay geride kaldı. Rus ordusu ülkenin kuzeyinden çekilerek güneyde ilerleyişe geçti.  Ukrayna’nın en önemli kentlerinden Mariupol'ü de düşüren Rusya, Azak Denizi'nin tüm kontrolünü ele geçirdi.

SAVAŞIN SEYRİNİ DEĞİŞTİREN BAYRAKTAR TB2

Ukrayna direnişini sürdürüyor. Geri adım atmayı düşünmeyen Kiev yönetimi; özellikle de Bayraktar TB2’lerle Rus ordusuna ağır kayıplar veriyor. Müzakerelerin tıkandığı bu günlerde savaşın nasıl seyredeceği hakkında çeşitli varsayımlar ortaya atılıyor.  

Litvanya’dan Bayraktar TB2 kampanyası

LİTVANYA’DAN SÜRPRİZ HAREKET

Savaşta dengeler değişirken Litvanya’dan sürpriz bir hareket geldi. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada; Ukrayna'ya destek olmak için kampanya başlatıldığını duyurdu.

Litvanya’dan Bayraktar TB2 kampanyası

TÜRKİYE’DEN ALIP UKRAYNA’YA GÖNDERECEKLER

Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın alarak bunları Ukrayna'ya göndereceklerini duyuran Anusauskas, IBAN numarası paylaşarak, 5 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu, Litvanyalıların şu ana kadar 1 milyon dolarını topladığını belirtti. Litvanya Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen kampanyaya; sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanı gibi birçok çevre de destek verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...