Liderlerini böyle uğurladılar

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Liderlerini böyle uğurladılar

Dünya Haberleri  / CHA

Kuzey Kore'nin 17 Aralık'ta kalp krizinden hayatını kaybeden lideri Kim Jong İl için cenaze töreni düzenlendi. Halk, yine gözyaşlarına boğuldu.

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Kuzey Kore lideri Kim Jong-İl için bugün cenaze merasimi düzenlendi. 29 Aralık'a kadar milli yas ilan edilen Kuzey Kore'deki tören, yoğun kar yağışı altında gerçekleştirildi. Törenler, hava şartlarından dolayı da planlanandan 4 saat geç başladı. Cenaze merasimine başta Kuzey Kore İşçi Partisi ileri gelenleri ile askeri kanattan üst düzey komutanlar olmak üzere birçok siyasi ve ünlü ismin katıldı. Çin medyasının canlı olarak verdiği cenaze törenine yabancı isim olarak Çin'in Pyongyang Büyükelçisi Lü Hongcai'ın da katıldı.

KUZEY KORE LİDERİNİ nbsp;UĞURLADI - FOTO GALERİ

Cenaze merasiminin 1994'te ölen ülkenin kurucu lideri Kim İl-Sung'un cenaze töreni ile aynı olduğu kaydedildi. Kim Jong-İl'in naaşı, Lincoln marka makam arabasıyla Pyongyang etrafında bir tur gezdirilerek tekrar Kumsusan Anıt Sarayı'na getirildi. Kim Jong-İl'in naaşı, babasının naaşı gibi mumyalanarak Kumsusan Anıt Sarayı'nda korunacak. Kim Jong-İl'in devasa cenaze merasimi başkentte gözyaşlarının sel olmasına neden oldu. Yollarda bekleyen Kuzey Koreliler, nbsp;önlerinde Kim Jong-İl'in naaşının geçmesi ile hıçkırıklara boğuldu. Yeni lider Kim Jong-Un'un da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. nbsp;
nbsp; nbsp;
BİR DÖNEM SONA ERDİ nbsp;

Kim Jong-İl'in cenaze törenin düzenlenmesi ile Kuzey Kore'de bir devir sona ermiş oldu. Yarın tüm ülkede ayrı ayrı cenaze merasimlerinin düzenlenmesi ile yas sona erecek. Yapılan her törende yeni genç lider Kim Jong-Un'a atıfta bulunulması ile halef olan Kim Jong-İl'in küçük oğlunun liderliği güçlendirilecek. nbsp;

Dünya
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...