Liderler Lahey'e ulaştı. Nükleer Güvenlik Zirvesi başlıyor

/ Kaynak: İHA
Liderler Lahey'e ulaştı. Nükleer Güvenlik Zirvesi başlıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Hollanda'nın Lahey kentinde gerçekleşecek Nükleer Güvenlik Zirvesi liderlerin gelişiyle başladı.

53 ülke temsilcisi ve 4 uluslararası kuruluşun yer alacağı zirve öncesi aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un da bulunduğu çok sayıda lider ve bakan toplantı binasına geldi. 3 gün sürecek olan zirve boyunca liderler nükleer terörizmin engellenmesi ve dünya üzerindeki nükleer maddelerin azaltılması konularında çalışmalar gerçekleştirecek. Kırım'ın Rusya'ya bağlanması ve Ukrayna meselelerinin gölgesinde gerçekleşecek zirvede ABD'li ve Rus yetkililerin bu konular üzerinde görüşüp görüşmeyeceği ise merak konusu oldu. nbsp;
nbsp;Öte yandan zirve öncesi başta Lahey olmak üzere birçok bölgede üst düzey güvenlik önlemi alındı. Yetkililer zirve boyunca liderlerin korunması için 13 bin polis, 3 bin asker ve 4 bin askeri polisin yer alacağını ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...