Libyalı yetkililerden Batı'ya: Sadece Türkiye yanımızda oldu

Libyalı yetkililerden Batı'ya: Sadece Türkiye yanımızda oldu

DÜNYA Haberleri

Libya’nın başşehri Trablus'ta geçtiğimiz hafta BM, AB, BM Libya Destek Misyonu (UNSMIL) ve ülkedeki STK temsilcilerinin katıldığı “Kanun Dışı Göç ve Libya’nın Ulusal Güvenliğine Getirdiği Tehditler” konulu çalıştaya Libyalı yetkililerin, Batı’nın ikiyüzlülüğüne gösterdiği tepkinin damga vurduğu öğrenildi.

Haber Merkezi | ANKARA

Libyalı yetkililer, ülkede yaşanan yasadışı göçle mücadele konusunda uluslararası sivil ve askerî kurumların takındığı tavrı ve IRINI (Avrupa Birliği Akdeniz Deniz Kuvvetleri) harekâtlarına tepki gösterdi. Yetkililer, bu konuda sadece Türkiye’nin gerçek anlamda Libya’nın yanında olduğunu söyleyerek IRINI Harekâtı’nın sona erdirilmesi istendi.  
IRINI Harekâtı ile Libya’ya yönelik silah ambargosunu denetleme, Libya Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kapasitesini geliştirme, insan kaçakçılığını engelleme hedefleniyordu. Ancak IRINI Operasyon Merkezi geçtiğimiz yıl kasım ayında Akdeniz’den Libya’ya gitmekte olan Türk gemisine yönelik hukuk dışı arama yapmıştı. Ankara skandal aramaya şiddetli tepki göstermişti.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...