Libya'daki saldırıyla ilgili 3 kişi yakalandı

/ Kaynak: AA
Libya'daki saldırıyla ilgili 3 kişi yakalandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'da 15 askerin hayatını kaybettiği kontrol noktasına yapılan saldırının faillerinden olduğu iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Libya'nın başkenti Trablus'un güneydoğusunda 15 askerin hayatını kaybettiği kontrol noktasına yapılan saldırının faillerinden olduğu iddia edilen 3 kişi yakalandı. nbsp;Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkenin kuzeyindeki Beni Velid ile Tarhuna kentleri arasındaki askeri kontrol noktasına gerçekleştirilen saldırının faillerinden olduğu öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı. nbsp;Libya'nın kuzeyinde devrik lider Muammer Kaddafi'nin destekçilerinin kalelerinden biri olduğu belirtilen Beni Velid'e 60 kilometre uzaklıktaki kontrol noktasına dün silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda 15 asker ölmüş, 5 asker yaralanmıştı. Bu arada yaralı askerlerden birinin daha kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirildi. Libya Genelkurmay Başkanlığı olayı, "ülkede güvenliği tehdit etmek ve fitne çıkarmak isteyenlerin tertiplediği korkakça bir davranış" olarak nitelemişti. Devrik lider Muammer Kaddafi'nin memleketi Sirte'de geçen haziran ayında düzenlenen benzer bir saldırıda 6 asker ölmüştü.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...