Libya'da yeni hedef toplantısı

Libya'da yeni  hedef toplantısı

DÜNYA Haberleri

Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, darbeci asker Hafter'e karşı zafer kazanmaya devam eden Libya ordusunun Genelkurmay Başkanı Muhammed Ali Şerif ve askerî bölge komutanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda yeni aşamada saldırgan güçlere karşı koymak için yapılan planlar ve askerî bölgeler arasındaki koordine mekanizmasının geliştirilmesi ele alındı. Askerî teşkilatın örgütlenmesi, destekleyici askerî oluşumların orduya katılımı için gerekli mekanizmaların hızla geliştirilmesi konusu da tartışıldı. Libya ordusu son olarak başkent Trablus'a 90 kilometre uzaklıktaki Terhune kentini, Hafter'in milislerinden alarak ülkenin batı sahilindeki tüm kentlerin kontrolünü ele geçirdi. Libya Savunma Bakanlığına bağlı Petrol Tesisleri Muhafızları, petrol kuyularını doğudaki Hafter milislerinden temizlemek için emir beklediklerini duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...