Libya'da korkunç tablo! Yüzlerce ceset sahile vurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Libya'da korkunç tablo! Yüzlerce ceset sahile vurdu

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kuzey Afrika ülkesinde Daniel Kasırgası'nın neden olduğu yaralar sarılmaya çalışılıyor. Libya'da arama kurtarma faaliyetlerine katılan Malta Sivil Koruma Dairesi, Derne sahiline 400'den fazla ceset bulunduğunu aktardı.

Libya’nın doğusunu vuran Daniel Kasırgası nedeniyle Kuzey Afrika ülkesinde şu ana kadar 11 bin kişi hayatını kaybederken, 10 bin civarında kişinin de kaybolduğu bildiriliyor. Ülkenin doğusunda yer alan Derne’de barajların yıkılmasına neden olan yoğun sel, sahil şehrinin önemli bir kısmını Akdeniz’e süpürdü.

Can kayıplarının neredeyse tamamının yaşandığı ifade edilen Derne’deki durumla ilgili olarak yabancı kurtarma ekiplerinin yaptığı açıklamaları, felaketin boyutlarını gözler önüne seriyor. Derne’de arama-kurtarma faaliyetlerine katılan Malta Sivil Koruma Dairesi, kentin sahillerinde yüzlerce cesedin karaya vurduğunu duyurdu.

72 kişilik kurtarma ekibin şefi Natalino Bezzina, "Muhtemelen 400 kadar ceset vardı; ama tam rakam vermek zor" diye konuştu. Bezzina, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda cesedin sahilde yer alan bir mağaraya sürüklendiğini de ifade etti. Barajların çökmesi nedeniyle yaşanan şiddetli selin binlerce kişiyi Akdeniz’e sürüklediği düşünülüyor.

Ülke tarihinin en büyük afeti olduğu ifade edilen sel sonrasında ekipler, salgın hastalık riski nedeniyle toplu defin işlemleri uyguluyor.  

17 ÜLKEDE 38 YARDIM UÇAĞI

Libya, ülkenin doğusunu vuran kasırga sonrasında dost ve kardeş ülkelerden yardım talebinde bulunmuştu. Libya Ulusal Birlik Hükümeti, ülkenin doğusundaki kentlerde binlerce kişinin ölümü ve kaybına neden olan selden etkilenenler için 17 ülkeden 38 yardım uçağının geldiğini duyurdu.

Libya'da korkunç tablo! Yüzlerce ceset sahile vurdu

TCG SANCAKTAR VE TCG BAYRAKTAR LİBYA’DA

Millî Savunma Bakanlığından (MSB), yapılan açıklamada, "sel felaketinden etkilenen kardeş Libya halkına destek için İzmir'den yola çıkan Deniz Kuvvetlerinin TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinde AFAD, AKUT, Sağlık Bakanlığı, Sahil Güvenlik ve itfaiye personelinden oluşan 360 görevlinin bulunduğu" belirtilmişti.

Doğal afet sonrasında Türkiye, A400M askeri kargo uçaklarıyla Kuzey Afrika ülkesine insani yardım göndermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...