Libya'da cezaevinden firarlar arttı

Libya'da cezaevinden firarlar arttı
DÜNYA Haberleri

Libya'da Adusselam Mismarbya'dai'nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından cezaevinde çıkan kargaşada bin 100 kişi firar etti.

Tunus ve Mısır'ın ardından Arap Baharı sürecinde halk ayaklanmalarının başladığı üçüncü ülke olan Libya'da yeni yönetimin güvenliği sağlayamaması sonucu yaşanan olaylara bir yenisi daha eklendi. Önceki gün, önde gelen muhalif aktivistlerden Abdusselam Mismari'nin suikasta kurban gitmesinden sonra başlayan protesto gösterilerinin oluşturduğu karmaşa sırasında, ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde bulunan Kuveyfiye Hapishanesi'nden en az bin 100 tutuklu firar etti. Hapishane yönetiminden yapılan açıklamada, firarilerden 100'ünün yakalandığı, operasyonların da devam ettiği vurgulandı. Bingazi Güvenlik Müdürü Muhammed Şerif, hapishaneye dışarıdan saldırı düzenlendiğini, bu sırada içeride de isyan çıkması nedeniyle durumun kontrolden çıktığını kaydetti. Şerif, Kuveyfiye'de siyasi tutukluların yanı sıra, çeşitli Afrika ülkelerinden adi suçluların da bulunduğunu söyledi. Olayla ilgili bir açıklama da Libya Başbakanı Ali Zeydan'dan geldi. Tutukluların hapishaneden kaçtığını doğrulayan Zeydan, olayların daha fazla büyümemesi ve durumdan faydalanmak isteyen teröristlerin ülkeye girmemesi için Libya'nın Mısır'la kara sınırının tamamen kapatıldığını belirtti. 12 Eylül 2012'de ABD Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 Amerikalı görevlinin öldürülmesine sahne olan Bingazi'de güvenlik tedbirleri en üst düzeyde tutulmasına rağmen şiddet olaylarının önüne geçilemiyor. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...