Libya'da aylar sonra ders zili çaldı

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Libya'da aylar sonra ders zili çaldı

Dünya Haberleri  / AA

Altı ay sonra demokratik seçimlerin yapılacağı ülkede geçen yıl Şubat ayında başlayan ayaklanmalar sırasında kapanan okullar, bugün eğitim ve öğretime açıldı.

Libya'da aylar süren iç savaşın ardından eğitim ve öğretime başlandı. Okula gelen öğrencilerin mutlu olduğu gözlendi. Başkent Trablus'ta aileleriyle birlikte okulların yolunu tutan binlerce öğrenci, yaklaşık 1 yıl aradan sonra öğretmen ve arkadaşlarıyla yeniden buluşarak, hasret giderdi. Kaddafi döneminde ücretsiz olan ve geçiş hükümeti tarafından da ücretsiz verileceği belirtilen kitapların basımı ise henüz tamamlanmadığı için öğrencilere dağıtılamadı. -Yurt dışından öğretmen getirecekler Libya Eğitim Bakanı Dr. Süleyman Al Salihi, Ali Şems İlköğretim Okulunda katıldığı açılış töreninin ardından yaptığı açıklamada, ülkede yeterince İngilizce, matematik ve Arapça öğretmeni bulunmadığını belirterek, bu alandaki eksiği yurt dışından öğretmen getirerek gidermeye çalışacaklarını söyledi. Libya'da uzun bir aradan sonra eğitim ve öğretime yeniden başlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Salihi, yeni yapılanma sürecinde eğitime büyük önem vereceklerini söyledi. Şu an özellikle ders kitabı, öğretmen ve fiziki alan eksiklikleri bulunmasına rağmen öğretim yılına yeniden başlamanın gururunu yaşadıklarını anlatan Dr. Salihi, şöyle devam etti: "Bu hafta okullarda öğrenciler için hazırlık dönemi olacak. Bu arada kitap, defter ve kırtasiye malzemesi eksiğini gidermeye çalışacağız. Yeterince İngilizce, matematik ve Arapça öğretmeni bulunmuyor, bu alandaki eksiği yurt dışından öğretmen getirerek gidermeye çalışacağız. İnşallah bu yıl hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz için verimli bir yıl olacak." nbsp;
Dünya
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...