Libya Dışişleri Bakanlığı'ndan konsolosluk saldırısına kınama

/ Kaynak: AA
Libya Dışişleri Bakanlığı'ndan konsolosluk saldırısına kınama

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya, Bingazi'deki İsveç Konsolosluğuna dün bomba yüklü araçla düzenlenen ve biri konsolosluk görevlisi 2 kişinin yaralandığı saldırıyı kınadı.

Libya Dışişleri Bakanlığı yayımladığı mesajda, "Libya halkının ahlaki değerleri ve geleneklerine aykırı olan bu çirkin saldırıdan dolayı üzüntü duyuyoruz. Faillerin yakalanıp adalete teslim edilmesi için tüm taraflarla ortak çalışma yürüteceğiz" ifadelerine yer verdi. Libya makamlarının ülkedeki diplomatik misyonlar ve yabancı ülke temsilciliklerine yönelik gerekli koruma tedbirleri alınması üzerinde çalıştığı kaydedildi. Libya'nın doğusundaki ülkenin ikinci büyük kenti Bingazi'nin el-Fuveyhat bölgesinde dün İsveç Konsolosluğu önünde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu biri konsolosluk görevlisi 2 kişi yaralanmıştı. Libya'da son zamanlarda başkentteki yabancı ülkelere ait diplomatik merkezler faili meçhul saldırılara hedef oluyor. Bingazi'de geçen yıl 11 Eylül'de ABD konsolosluğuna düzenlenen saldırıda Büyükelçi Chris Stevens ile 3 diplomat hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...