Libya Dışişleri Bakanı Mısır'da

/ Kaynak: AA
Libya Dışişleri Bakanı Mısır'da

DÜNYA Haberleri  / AA

Abdulaziz, 'Libya, savunma ve içişleri bakanlığının yanı sıra istihbarat birimlerinin yeniden imarında dost ülkelerden istifade etmek istiyor'

Libya Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Muhammed Abdulaziz, ülkesinin savunma, içişleri bakanlığının yanı sıra istihbarat birimlerinin yeniden imarında dost ülkelerden istifade etmek istediğini belirtti. Mısır'ın başkenti Kahire'de, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile bir araya gelen Abdulaziz, görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, iki ülkenin içişleri ve savunma bakanlığı birimleri arasında işbirliğinin nasıl sağlanacağı konularının ele alındığını söyledi. Libya'nın bakanlıklarını oluşturmaya başladığını ifade eden Abdülaziz, "Aynı şekilde istihbarat birimlerini de sıfırdan inşa ediyoruz. Bu bağlamda, dostülkelerden istifade etmeyi umuyoruz" dedi. Mısır'ın derin bir tarihe ve medeniyete sahip olduğuna ve ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı günleri aşacağına dikkati çeken Abdulaziz, "Mısır her zaman dediğimiz gibi yönetilen değil, kendini yöneten bir ülke olacak" diye konuştu. Abdülaziz, görüşmede, Mısır şirketlerinin Libya'nın yeniden imar edilmesine sağlayacağı katkının yanı sıra devrik lider Muammer Kaddafi'nin Mısır'a kaçan yardımcılarının Libya'ya teslim edilmesi konularının ele alındığını kaydetti.


- Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları
Konuşmasında Suriye'ye yapılcak muhtemel askeri müdahaleye de yer veren Abdulaziz, "Bu konuda Arap ülkeleri tarafından alınacak kararı onaylıyoruz. Eğer NATO, Muammer Kaddafi zamanında Libya'ya girmeseydi, Kaddafi, Libya nüfusunun yüzde 70 ila 80'ini ortadan kaldırabilirdi" ifadelerini kullandı. Libya'nın konumunun özellikle de kimyasal silah kullanımından sonra Suriye'den farklı olduğunu belirten Abdulaziz, şunları söyledi: "Libya, kimin kullandığına bakmaksızın kimyasal silah kullanımından Suriye rejimini sorumlu tutuyor. Çünkü ülkeyi yöneten bir sistem var ve olanlardan o sorumlu. Libya, Suriye'nin birlik ve beraberliğinin yanında. Suriye'deki siyasi sürecin, tüm tarafları çatısı altında toplaması gerekir."


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...