Libya Başbakanı'ndan AB'den gelen eleştirilere cevap: Türkiye ile imzalanan anlaşma uygulanacak

Libya Başbakanı'ndan AB'den gelen eleştirilere cevap: Türkiye ile imzalanan anlaşma uygulanacak

DÜNYA Haberleri

Libya Başbakanı Dibeybe “Bazı ülkelerin, Türkiye ile imzaladığımız anlaşmaya karşı çıkması beni ilgilendirmiyor” dedi.

Türkiye ile Libya arasında atılan imzaların Batı’yı rahatsız etmesi üzerine, Libya Ulusal Birlik Hükûmeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe açıklamalarda bulundu. Trablus merkezli “February” televizyon kanalına konuşan Dibeybe “Bazı ülkelerin Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasına karşı çıkması beni ilgilendirmiyor” dedi. Türkiye ile imzalanan anlaşmalarda yanlış olmaması için bir yıl boyunca tartışıldıktan sonra imza attıklarını dile getiren Dibeybe, anlaşma doğrultusunda Libya kara sularında petrol arama çalışmalarını başlatmaktan geri adım atmayacaklarını belirtti.

“Türkiye ile imzalanan deniz anlaşmasına göre, petrol arama çalışmaları yapılacak, haklarımızdan kesinlikle taviz vermeyeceğiz. İmzalanan protokol, bölgesel sularımızdaki büyük petrol servetimizi ve buna bağlı yatırımlarımızı güçlendirecek” ifadelerini kullanan Libya Başbakanı, enerji alanında birçok ülkeyle anlaşmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Libya Ulusal Birlik Hükûmeti Sözcüsü Muhammed Hamude de ülkesinin, Girit’in kara suları konusunda Yunanistan ile aynı fikirde olmadığını söyledi. Hamude, Türkiye ve Libya arasında hidrokarbon alanında imzalanan mutabakat muhtırası aleyhindeki açıklamaların, bilgi eksikliğinden ve söylentilerden kaynaklandığını belirterek “Mutabakat muhtırası karşılıklı Libya-Türk meselesidir ve bu meseleye müdahaleyi reddediyoruz” ifadelerini kullandı.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...