Lavrov'dan 'İstanbul' müzakeresi açıklaması: İleriye dönük olumlu bir gelişme

Düzenleyen:
Lavrov'dan 'İstanbul' müzakeresi açıklaması: İleriye dönük olumlu bir gelişme

DÜNYA Haberleri

İstanbul'da gerçekleşen Rusya-Ukrayna müzakeresine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna ile yapılan görüşmenin sonuçlarının "ileriye dönük olumlu gelişme" olduğunu belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşında 35. gün geride kalırken, Rusya'dan İstanbul'da gerçekleşen müzakereye ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Çin'in Anhui eyaletindeki Tunşi kentinde gazetecilere İstanbul'da yapılan müzakereleri değerlendiren Dışişleri Bakanı Lavrov, "Dün yapılan müzakerelerin sonuçlarını ileriye dönük olumlu gelişme olarak değerlendiriyoruz." dedi.

"HENÜZ NİHAİ SONUÇ YOK"

Bunun nihai sonuç henüz olmadığına dikkati çeken Lavrov, şunları kaydetti:

"Ukraynalı müzakerecilerin, Ukrayna'nın nükleer ülke olmaması ve blok dışı olması statüsünün ve NATO çerçevesi dışında güvenliğin sağlanması gerektiğini teyit etmesi gibi Ukraynalı meslektaşların Kırım ve Donbas meselelerinin kesinlikle çözülmüş olması yönündeki anlayışlarının önemli bir ilerleme olduğunu düşünüyorum."

Dün, Türkiye’nin Rusya ile Ukrayna arasındaki ara buluculuk girişimleriyle İstanbul’da iki ülke heyetleri arasında ateşkesin sağlanması amacıyla yüz yüze müzakerelerin 4'üncüsü düzenlenmişti.

Yüz yüze müzakereler, İstanbul’dan önce 3 defa Belarus’ta gerçekleşmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...