Lavrov'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: Nükleer ve yıkıcı olur

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Lavrov'dan 3. Dünya Savaşı açıklaması: Nükleer ve yıkıcı olur

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Lavrov, "3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girşiminin yedinci gününde çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor. Rus ordusunun kilometrelerce uzunluğundaki konvoyu Kiev'e dayandı. Ukranalı sivil halk işgalci Rus ordusuna karşı direnişini sürdürüyor. Dünya, Rusya'nın işgal girşimine son vermesini beklerken bugün gerçekleştirlecek olan müzakere görüşmeleride ertelenmiş durumda. 

"3. DÜNYA SAVAŞI NÜKLEER VE YIKICI OLUR" 

Rus TASS haber ajansına konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna'nın nükleer silah elde etmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Lavrov, "3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur" dedi.

"Üçüncü Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olacak." ifadelerini kullanan Lavrov'un bu sözleri tüm dünyada 'Lavrov'dan nükleer tehdit' olarak algılanırken Rus bakan bir kez daha Ukrayna'nın nükleer silahlar elde etmesine kararlılıkla engel olacaklarının altını çizdi.

"RUSYA İÇİN KABUL EDİLEMEZ" 

Putin'in açıklamalarından ardından konuşan Lavrov, Ukrayna'nın nükleer kapasitesi olduğunu ve bunun Rusya için endişe verici olduğunu dile getirmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başlamasının ardından pazar günü Savunma Bakanlığı'na Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretmişti.

Öte yandan Lavrov, Avrupa ülkelerinde ABD'ye ait nükleer silahlar bulunmasını eleştirerek, "Amerikan nükleer silahlarının bazı Avrupa ülkelerinde bulunması, Rusya için kabul edilemez. Bu silahların ABD'ye çoktan iade edilmesi gerekiyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...