Lavrov: "Ukrayna'da darbe girişimi var

/ Kaynak: AA
Lavrov: "Ukrayna'da darbe girişimi var

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'da yaşananların bir darbe ve silah zoruyla iktidar olma girişimi olduğunu söyledi.

Lavrov, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri ile Rusya arasında Üçüncü Stratejik Diyalog için Bakanlar Toplantısı'nın tamamlanmasının ardından Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah Halid es-Sabah ile basına açıklamalarda bulundu.


Lavrov, Ukrayna'daki olaylara değinerek, "Ukrayna'da yaşananlar bir darbedir ve silah gücüyle iktidar olma girişimidir" ifadesini kullandı. nbsp;


Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın, Körfez ülkeleriyle olan ilişkilerini güçlendirecek ve sürdürebilirliğini sağlayacak her türlü yolu desteklediği gibi bölgede istikrarı temin edecek rejimleri ve halklara hizmet eden girişimleri de desteklediğini kaydetti.


Suriye krizi konusunda Rusya ile Körfez ülkeleri arasında bazı ufak görüş farklılığı bulunduğunu hatırlatan Lavrov, Suriye'de yeni bir siyasi rejim kurmak için geçici bir döneme ulaşmanın zorunlu olduğunu dile getirdi.


ABD'nin Rusya'yı, Cenevre-2 Konferansını başarısız kılmakla suçlaması konusundaki soruyu yanıtlayan Lavrov, "Bu müzakereler tamamen sona ermeden başarısızlıktan söz edemeyiz. Neden hiçbir kimse ABD ve Batılı ortaklarının (Filistin-İsrail barış müzakereleri konusundaki) çabalarının başarısız kaldığını söylemiyor" diye sordu.


Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri ile İran arasındaki ilişkilere de değinen Lavrov, Riyad ile Tahran arasında sürdürülebilir diyaloğa ulaşılmasını umduğunu dile getirdi.


Dışişleri Bakanı Lavrov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'den Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir'e Rusya'yı ziyaret etmesi için davet mektubu getirdiğini kaydetti.


Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sabah da Suriye krizindeki öncelik konusunda, Körfez ülkeleri ile Rusya'nın görüşünün farklı olduğunu belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...