Lavrov, Kuzey Kore özel temsilcisiyle görüştü

/ Kaynak: AA
Lavrov, Kuzey Kore özel temsilcisiyle görüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kim Jong-un tarafından iki ülke ilişkilerini geliştirmek için Rusya'ya gönderilen özel temsilci ile görüştü.

Moskova'da bir araya gelen Lavrov ve Kuzey Kore İşçi Partisi Sekreteri Choe Ryong-hae görüşmesinde, Kuzey Kore'nin nükleer sorunu başta olmak üzere Rusya-Kuzey Kore ekonomik ilişkileri ve bazı ortak projeler değerlendirildi.
Görüşmede Choe Ryong-hae, Kore Yarımadası'nın nükleer sorununa yönelik "6'lı formattaki" müzakerelerin önkoşulsuz şekilde yeniden başlaması için hazır olduklarını ifade etti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün, 7 günlük çalışma ziyareti için Rusya'da bulunan Choe Ryong-hae'i kabul etmişti. Görüşmede özel temsilci Putin'e, Kuzey Kore lideri Kim Jong'un mesajını iletmişti.
Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev, nisanda Kuzey Kore'yi ziyaret etmiş, geçen ay da Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Su-yong mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüşmüştü. İki ülke arasında son dönemlerde yapılan ziyaretlerin, taraflar arasında ekonomik ilişkilerin artırılması yönünde etki yapması bekleniyor.
Pyongyang ve Moskova arasındaki ilişkiler, 1948'de başlamasına rağmen Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra iki ülke arasındaki ilişkilerde önceki döneme göre gerileme görülmüştü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...