Lafarge fabrikasına hendek kazıyorlar

Lafarge fabrikasına hendek kazıyorlar

DÜNYA Haberleri

ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri, Suriye’de eski adıyla Lafarge olarak bilinen çimento devinin tesisinde inceleme yaptı. YPG/PKK işgalindeki Çelebiye kasabasında bulunan fabrikanın etrafında toprak setleri yükseltme çalışması yapılıyor.

ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri'nin Suriye'de bölgede yaptığı araştırmanın ardından kaynaklar, Lafarge olarak bilinen çimento tesisinin içerisinde hâlihazırda ABD askerleri ve YPG/PKK’lı teröristlerden oluşan yaklaşık 70 silahlı kişinin çalışmaları takip ettiğini aktardı. Tesisteki hareketlilik, Lafarge’ın Suriye’deki tesisini yıllar sonra yeniden faaliyete geçirip geçirmeyeceğini gündeme getirdi.

Hareketliliğin, ABD’nin terör örgütünün sahasını Suriye yaptırımlarından muaf tutma kararının hemen ardından başlaması dikkati çekti. Tesisin bir bölümüne 2015 başlarında yerleşen ABD ve Fransız askerleri, Türkiye’nin 9 Ekim 2019’da Suriye’de terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı öncesinde, yaklaşık 4,5 yıl boyunca buranın bir kısmını üs olarak kullandı. Daha sonra tesisin bir bölümüne YPG/PKK’lı teröristler yerleşti. TRT World de Kasım 2021’de yayınladığı “The Factory” isimli belgeselinde Fransız devletiyle yakın ilişki içinde olan Lafarge’ın terör örgütü PKK ve DEAŞ’a 10 milyonlarca dolar ödeme yaptığını belgeleriyle ortaya koymuştu.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...