Laçın, Ermeni mayınlarından arındırılıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Laçın, Ermeni mayınlarından arındırılıyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Ermeni silahlı grupları tarafından Laçın'a döşenen 1.318 mayın Azerbaycan kuvvetleri tarafından fark edildi. Mayınlar, güvenli bir şekilde çıkarıldı.

Azerbaycan, Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ bölgesi ve çevresindeki şehirlerde mayın temizleme faaliyetlerini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 15 Ağustos’tan itibaren Laçın şehrinin Kırgız ve Sarıbaba tepelerinde Ermeni silahlı grupları tarafından döşenmiş anti-personel mayınların tespit edildiği belirtildi. 

Laçın, Ermeni mayınlarından arındırılıyor

Özel ekipler tarafından bölgede yapılan çalışmalar sonucunda alanda bulunan 1.318 PMN-E tipi anti-personel mayının güvenli bir şekilde çıkarılarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Ayrıca, mayınların II. Karabağ Savaşı’ndan sonra 2021'de Ermenistan'da üretildiğini de vurgulandı.

Laçın, Ermeni mayınlarından arındırılıyor

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...