Kuzey Kore’ye karşı güç birliği: ABD, Güney Kore ve Japonya düğmeye bastı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Kore’ye karşı güç birliği: ABD, Güney Kore ve Japonya düğmeye bastı

DÜNYA Haberleri

ABD, Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore’yi caydırabilmek için harekete geçti. Savunma Bakanları, Kuzey Kore'nin füzeleri karşısında, üç ülkeye gerçek zamanlı bilgi paylaşımı sağlayacak bir sistemin kurulması konusunda mutabakata vardı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Güney Kore Savunma Bakanı Lee Jong-sup ve Japonya Savunma Bakanı Hamada Yasukazu ile Singapur'daki Shangri-La Diyaloğu kapsamında bir araya geldi.

Üç savunma bakanı arasındaki görüşmenin ana gündem konusu Kuzey Kore’nin füze programı oldu.

Geçtiğimiz yıl çeşitli tip ve menzillerde yaklaşık 90 füze fırlatarak rekor sayıda deneme gerçekleştiren Kuzey Kore'nin, yakın gelecekte yeni bir nükleer deneme yapabileceği üzerinde duruldu.

Kuzey Kore’ye karşı güç birliği: ABD, Güney Kore ve Japonya düğmeye bastı

ABD, GÜNEY KORE VE JAPONYA HAREKETE GEÇTİ

Görüşme sonrası Lee, Güney Kore, Japonya ve ABD’nin, Kuzey Kore'nin füzelerine karşı gerçek zamanlı bilgi paylaşımı sağlayacak sistemin yıl sonuna kadar kurulması konusunda anlaştığını açıkladı.

Lee, “Sistem, üç ülke arasında Kuzey Kore'nin füzelerini daha kesin ve daha net şekilde saptama ve izleme imkanı vererek üçlü güvenlik işbirliğini güçlendirecek” yorumunu yaptı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...