Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Japonya kıyısı açıklarına düştüğü an

Düzenleyen:
Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Japonya kıyısı açıklarına düştüğü an

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füze, Japon sularına düştü. Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin düştüğü anın görüntüleri devlet televizyonunda yayınlandı. Amerika, Kuzey Kore'nin füze denemesine askeri müdahale ile karşılık vermeyi planlarken bazı uzmanlar Amerika'nın herhangi bir askeri müdahalesinin topyekün savaş anlamına geleceğini söyledi.

Kuzey Kore'nin fırlattığı balistik füzeler Japon sularına düştü. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, "Kuzey Kore'nin fırlattığı kıtalararası füze bin kilometre yol kat etti" dedi. Kuzey Kore devlet televizyonu, 28 Temmuz tarihinde Londra'ya kadar ulaşabilen kıtalararsı füzenin fırlatılma anlarını yayınladı.

1000 KİLOMETRELİK YOL KAT ETTİ

Pentagon, füzenin Japon suları ulaşmadan önce yaklaşık 1000 kilometrelik bir yol kat ettiğini söyledi.

Japonya, Kuzey Kore'nin füze denemesini Birleşmiş Milletler nükleer silah kanunlarını ihlal ettiğini söylerken, ABD Başkanı Trump ise "Kuzey Kore rejiminin en korkunç ve tehlikeli eylemi" yorumunu yaptı.

Devlet televiyonun yayınladığı videoda savaş başlıklı füzenin Japon kıyısına sade 100 millik bir uzaklığa düştüğü dehşet verici anlar gözüküyor.

Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Japonya kıyısı açıklarına düştüğü an
(Kuzey Kore'nin füze denemesi sonrası Kim Jong-İl askeri kurmaylarıyla)

ABD ASKERİ MÜDAHALE PLANLIYOR

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanı Oramiral Harry Harris'in Kuzey Kore’ye karşı askeri seçenekleri konuşmak üzere Güney Kore Genelkurmay Başkanı Orgeneral Lee Sun Jin ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Orgeneral Dunford ile Oramiral Harris, Kuzey Kore’nin kıtalararası balistik füze denemesinden sonra Güney Kore Genelkurmay Başkanı Orgeneral Lee ile telefonda görüştüğü kaydedildi.

Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Japonya kıyısı açıklarına düştüğü an

KUZEY KORE'YE KARŞI ASKERİ SEÇENEKLER GÖRÜŞÜLDÜ

Dunford ve Harris'in, ABD-Kore Cumhuriyeti ittifakına olan güçlü bağlılıklarını ifade ettiği belirtilen açıklamada, görüşmede aynı zamanda (Kuzey Kore füze denemesine karşı) askeri seçeneklerin de konuşulduğu bilgisi yer aldı.

Kuzey Kore'nin fırlattığı füzenin Japonya kıyısı açıklarına düştüğü an

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin bir balistik füze denemesi daha yaptığını bildirmiş ve füzenin Japonya’nın münhasır ekonomik bölgesine düştüğünü ifade etmişti.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Jeff Davis de Kuzey Kore’nin menzili bin kilometreye ulaşan kıtalararası balistik füze fırlattığı bilgisini paylaşmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...