Kuzey Kore’den Seul-Washington ittifakına gözdağı: Daha güçlü tedbirler alacağız

- Güncelleme:
Kuzey Kore’den Seul-Washington ittifakına gözdağı: Daha güçlü tedbirler alacağız

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin başlattığı ortak tatbikat sonrasında gerilimi tırmandıran açıklamalarda bulundu. Seul-Washington ittifakına gözdağı veren Pyongyang yönetimi, “askeri provokasyonların sürmesi halinde daha güçlü tedbirler alınacağını” belirtti.

Kuzey Kore art arda füze denemeleri sonrasında Kore Yarımadası’nda gerilimi had safhaya taşıdı.  Güney Kore, Japonya ve ABD’nin Kuzey Kore’yi tehdit ederek, yeni bir nükleer bomba denemesi gerçekleştirmesi durumunda, "benzeri görülmemiş" bir karşılık verileceği uyarısından sonra da bölgede tansiyon düşmedi. Pyongyang yönetimi dün bölgede ortak tatbikat yapan ABD ve Güney Kore’yi hedef aldı.

“SALDIRGANCA BİR SAVAŞ TATBİKATI”

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Seul-Washington ittifakının düzenlediği ortak tatbikatlar "sürekli ve pervasız askeri provokasyonlar" olarak nitelendirilirken, eylemin "Kore Yarımadası'ndaki beklenmedik bir durum karşısında Kuzey Kore'nin stratejik hedeflerini vurmayı amaçlayan saldırganca bir savaş tatbikatı olduğu" savunuldu.

Kuzey Kore’den Seul-Washington ittifakına gözdağı: Daha güçlü tedbirler alacağız

KUZEY KORE’DEN GÖZDAĞI

Açıklamada, Kuzey Kore'nin egemenliğini, halkının güvenliğini ve toprak bütünlüğünü dış askeri tehditlerden korumak için gerekli tüm önlemleri almaya hazır olduğu belirtilerek, "ABD ciddi askeri provokasyonlarında ısrar ederse Kuzey Kore daha güçlü tedbirleri değerlendirmeye alacaktır" ifadelerine yer verildi. "Daha ciddi tedbirlerin" ne olduğu konusunda bilgi ise paylaşılmadı.

GÜNEY KORE VE ABD ORTAK HAVA TATBİKATI

Güney Kore ve ABD, son 5 yılın ilk büyük ölçekli ortak hava tatbikatına dün başlamış, 5 gün sürecek tatbikatta 2 ülkeden 240 savaş uçağının yer alacağı açıklanmıştı. Tatbikatın, iki ülkenin ortak hava operasyonlarının başarısını doğrulamayı hedeflediği kamuoyuna yansımıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...