Kuzey Kore'den Japonya Denizi'ne füze

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kuzey Kore'den Japonya Denizi'ne füze

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kuzey Kore'nin Japonya Denizi'ne balistik füze fırlattığı bildirildi.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığından füzeye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne (Doğu Denizi) balistik füze fırlattığı belirtildi. Füzenin tipine yer verilmeyen açıklamada, daha fazla bilgi paylaşılmadı. Güney Kore Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Kim Tae-hyo, 15 Aralık'ta, Kuzey Kore'nin bu ay içinde kıtalar arası balistik füze denemesi yapabileceğini söylemişti.

JAPONYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Japonya Sahil Güvenliği ve Güney Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Japon Denizi istikametine tanımlanamayan bir tür balistik füze fırlattığını açıkladı. Her iki ülkede fırlatılan füzeyle ilgili daha fazla bilgi paylaşmadı.

KUZEY KORE, DENEME YAPABİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

ABD'ye ait nükleer denizaltının Güney Kore'nin güneydoğusundaki liman kenti Busan'a demirlemesinden birkaç saat sonra Kuzey Kore söz konusu fırlatmayı gerçekleştirirken, geçtiğimiz günlerde Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore'nin bu ay balistik füze denemesi yapabileceğini açıklamıştı.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...