Kuzey Kore'den iki yeni füze denemesi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kuzey Kore'den iki yeni füze denemesi

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kuzey Kore, tansiyon artırıcı hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Güney Kore'nin 'nükleer silahlanmayı bırakın, ekonomik destek verelim' teklifinin ardından ülke, iki seyir füzesi fırlattı.

Tüm dünya Ukrayna-Rusya gerilimine odaklanmışken, Kore yarımadasından da endişelendiren haberler gelmeye devam ediyor. Güney Kore askeri kaynakları, Kuzey Kore'nin Onchon County'nin batı kıyılarından iki seyir füzesi fırlattığını açıkladı. Güney Kore ve ABD askeri yetkilileri, uçuş mesafesi gibi ayrıntılar hakkında analizler yapıyor.

Kuzey Kore'nin, füzeleri dün Seul ve Washington yönetimlerinin 22 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği 'Ulchi Özgürlük Kalkanı' tatbikatı için ön hazırlık yapmasının hemen ardından fırlatması dikkat çekti.

GÜNEY KORE'DEN 'EKONOMİK YARDIM' TEKLİFİ

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, geçtiğimiz günlerde dile getirdiği 'nükleer silah geliştirmeyi sona erdirmesi ve nükleer silahlardan arınmaya başlaması halinde Kuzey Kore'ye aşamalı olarak ekonomik yardım sağlamaya istekli oldukları'na dair teklifi görevindeki 100'üncü gün olması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında da yineledi.

ABD Savunma Bakanlığı, ABD’nin Güney Kore ve Japonya donanmalarıyla 8-14 Ağustos tarihleri arasında Hawaii kıyılarında Kuzey Kore’ye karşı füze uyarı ve balistik füze arama-izleme tatbikatlarına katıldığını, üç taraflı iş birliğinin ilerletilmesinin hedeflendiğini kaydetmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...