Kuzey Kore’den ABD’ye sert tepki: Kim’in kız kardeşi açtı ağzını yumdu gözünü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Kore’den ABD’ye sert tepki: Kim’in kız kardeşi açtı ağzını yumdu gözünü

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore’nin yörüngeye keşif uydusu gönderme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. Buna rağmen başta ABD olmak üzere birçok ülke Kuzey Kore’nin bu girişimini kınadı. Girişimi başarısızlıkla sonuçlanan ve bir de kınamayla karşılaşan Kuzey Kore’nin tepesi attı. Kim Jong Un’un kardeşi Kim Yo Jong ABD’ye sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore’nin askeri casus uydusunu fırlatma hayalleri suya çakıldı.

Pyongyang, casus uyduyu taşıyan roketin birinci ve ikinci aşamalarının ayrılmanın hemen ardından itme gücünü kaybetmesi nedeniyle suya düştüğünü söyledi.

Bilim insanlarının başarısızlığın nedenini incelediği ve yetkililerin ikinci fırlatmayı mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirecekleri açıklandı.

ABD'YE "GANGSTER" BENZETMESİ

Kuzey Kore’nin bu girişimi başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülke tarafından kınandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un kız kardeşi ve kıdemli yardımcısı Kim Yo Jong, uluslararası toplumun kınamasına sert tepki gösterdi.

Washington’ı kendisine hedef seçen Kim Yo Jong, ABD’yi “ikiyüzlülük”, “gangster benzeri mantık” ve Pyongyang’a karşı “kötü bir düşmanlık” ile suçladı.

Kuzey Kore’den ABD’ye sert tepki: Kim’in kız kardeşi açtı ağzını yumdu gözünü

KUZEY KORE MEYDAN OKUDU

Kuzey Kore devlet kuruluşu KCNA tarafından aktarılan bilgiye göre Kim Yo Jong, “Kuzey Kore'nin uydu fırlatması kınanacaksa, binlerce uydu fırlatmış olan ABD ve diğer ülkeler kınanmalıdır. Bu, kendi kendiyle çelişmekten başka bir şey değildir” yorumunda bulundu.

Hiç kimsenin ABD'ye belirli bir devletin egemenlik hakkına karışma yetkisi vermediğini vurgulayan Kim Yo Jong, “ABD tarzı gangsterce mantığın Birleşmiş Milletler kararlarında şart koşulmuş olması acınası bir durumdur. Ülkemize yönelik düşmanca politikanın sürdürülmesinden hiçbir faydalarının olmayacağını ve Kuzey Kore ile karşı karşıya gelme arayışlarının ne kadar tehlikeli olduğunu anlamaları için kendimize özgü mücadele tarzımıza daha saldırgan bir tavırla devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: KCNA

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...