Kuzey Kore'den ABD'ye görüşme teklifi

/ Kaynak: AA
Kuzey Kore'den ABD'ye görüşme teklifi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuzey Kore'nin ABD'ye üst düzey görüşme önerisinde bulunduğu bildirildi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un başkanlık ettiği Milli Savunma Komisyonu, Kore Yarımadası'ndaki gerilimi azaltmak, barış ve güvenlik sağlamak amacıyla ABD'ye nükleer ve güvenlik konularında üst düzey görüşmeler öneren bir bildiri yayımladı.
Yetkililer, Washington yönetiminden Kuzey Kore'nin görüşme talebine henüz cevap gelmediğini belirtti.
Güney ve Kuzey Kore arasında geçen çarşamba günü yapılması planlanan üst düzey görüşmeler, tarafların, heyetlerin başkanları konusunda anlaşma sağlayamaması üzerine iptal edilmişti.
Güney Kore Birleşme Bakanlığı, Seul yönetiminin heyet başkanını değiştirmesinin ardından Kuzey Kore'nin heyetini iki gün sürecek görüşmeler için Seul'a göndermeme kararı aldığını açıklamıştı.
Seul yönetimi, görüşmelerin bakan düzeyinde yapılmasını talep etmiş ancak Pyongyang kabul etmemişti. Taraflar arasında bakan düzeyindeki son toplantı 2007'de yapılmıştı.
Güney Kore, heyet başkanlığına daha düşük düzeyde bir yetkiliyi atamış, Kuzey Kore ise Seul'un kararını "provokasyon" olarak nitelemişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...