Kuzey Kore ve Çin tehdidine karşı üçlü iletişim hattı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kuzey Kore ve Çin tehdidine karşı üçlü iletişim hattı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD, Japonya ve Güney Kore, "Kuzey Kore'nin artan askeri tehditleri ve Çin'in bölgedeki faaliyetleri" nedeniyle 'üçlü iletişim hattı' kurdu. Bu hat ile üç ülkenin liderleri ve üst düzey güvenlik yetkilileri, her an sesli ve görüntülü iletişim kurabilecek.

Kuzey Kore'nin artan askeri tehditleri ve Çin'in bölgedeki faaliyetlerine karşı Güney Kore, ABD ve Japonya 'üçlü iletişim hattı' kurdu. Hattın, ülkelerin teknisyenleri tarafından test edildiği belirtildi.

Test aşamasında olan hat ile 3 ülkenin Ulusal Güvenlik Konseyi birbirine bağlanacak, liderler ve üst düzey güvenlik yetkilileri arasında ise her an sesli ve görüntülü iletişime olanak sağlanacak.

Hat, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ABD Başkanı Joe Biden ve Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun 18 Ağustos'ta Camp David'de yaptıkları zirvede 'ortak bir tehdit' karşısında birbirlerine 'danışma taahhüdü' üzerinde anlaşmalarının ardından kuruldu.

"ABD, GÜNEY KORE İLE İŞBİRLİĞİ İSTİYOR

Öte yandan ABD'nin Kuzey Kore İnsan Hakları Özel Temsilcisi Julie Turner, Kuzey Kore'nin insan hakları ihlallerinin sorumlularından "hesap sorulmasında" Güney Kore Birleşme Bakanlığı ile işbirliği yapmak istediğini söyledi.

Yonhap'ın haberine göre Turner, Güney Kore'de Birleşme Bakanı Kim Yung-ho ile görüştü. Turner, Bakan Kim ile yaptığı görüşmede, Kuzey Kore'nin insan hakları ihlalleri konusunda dünyanın "en kötüleri" arasında olduğunu belirterek, "Özellikle Kuzey'in insan hakları ihlallerinde sorumlulardan hesap sorulmasında Bakanlığınızla çalışmayı umuyorum" dedi.

Kim, konuya dair endişelerini ifade ederek, uluslararası çevrelere "köklü çözüm" bulma çağrısı yaptı.Kor

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...