Kuzey Kore lideri Kim'den korkutan kısasa kısas: Nükleer silaha nükleer silahla karşılık veririz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Kore lideri Kim'den korkutan kısasa kısas: Nükleer silaha nükleer silahla karşılık veririz

DÜNYA Haberleri

Güney Kore ve Japonya ile arasındaki gerginliği tırmandıracak hamlelerde bulunan Kuzey Kore, son günlerde fırlattığı balistik füzeleri 'düşmanlara korku salmak' amacıyla fırlattığını belirtti ve "Nükleer silahlara nükleer silahla, cephe çatışmasına ise cephe çatışmasıyla karşılık vereceklerini" söyledi.

Kore Yarımadası'nda süren Kuzey Kore-Güney Kore gerginliği, son dönemde Güney Kore'nin ABD ile ortak askeri tatbikat gerçekleştirmesi ile iyice tırmandı. Kuzey Kore, iki ülkenin düzenlediği 'Özgürlük Kalkanı' tatbikatı sürerken önce iki kısa menzilli balistik füze ateşledi, ardından Japon Denizi istikametine doğru kıtalararası balistik füze fırlattı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dün gerçekleştirilen kıtalararası balistik füze denemesinin ardından açıklamalarda bulundu.

AYNI ŞEKİLDE KARŞILIK VERİLECEK

Tatbikatı bizzat denetleyen Kuzey Kore lideri Kim, uzun vadeli güvenlik politikalarında bir değişim olmadığını belirtti. Kim, Güney Kore'nin Japonya ile yakınlaşması ve ABD ile ortak tatbikat yapması üzerine 'düşmanlara korku salmak' amacıyla kıtalararası balistik füze fırlattığını açıkladı.

Kuzey Kore'ye açıktan düşmanlık besleyen ve Kore Yarımadası ile çevresinde sık sık büyük çaplı askeri tatbikatlar düzenleyen ABD ve Güney Kore'yle mücadele etmeye devam edeceklerini kaydeden Kim, düşmana karşı politikalarının "Kuzey Kore karşıtı askeri hamlelerinin kendilerine geri dönüşü olmayan, ağır bir tehdit getireceğini anlamalarını sağlamak" olduğunun altını çizdi.

Ülkenin stratejik silahlı güçlerine anında tepki hazırlıklarını sürdürme çağrısında bulunan Kim, "Nükleer silahlara nükleer silahla, cephe çatışmasına cephe çatışmasıyla karşılık vereceklerini" söyledi.

Kuzey Kore lideri Kim'den korkutan kısasa kısas: Nükleer silaha nükleer silahla karşılık veririz

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Dün Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilen tarihi Japonya-Güney Kore zirvesinin hemen öncesinde Kuzey Kore kıtalararası balistik füze fırlatarak bölgede tansiyonu yükseltmişti. Askeri tatbikat kapsamında fırlatılan Hwasong-17 kıtalararası balistik füzesi başarılı şekilde test edilmişti. (AA-İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...