Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi kız kardeşi, ABD'yi uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi kız kardeşi, ABD'yi uyardı

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin en güçlü ikinci ismi olarak bilinen Kim Yo Jong, ABD'nin ülkesinin kıtalararası balistik füze testini kınamasına sert tepki gösterdi. Yo Jong, ABD'yi "daha vahim bir güvenlik kriziyle karşılaşabileceği" konusunda uyardı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD'yi hedef aldı. Ağabeyinin ardından Kuzey Kore'nin en güçlü ismi olan Yo Jong, ABD'yi, Birleşmiş Milletler'de (BM) ülkesinin kıtalararası balistik füze testini (ICBM) kınamaya yönelik baskısını eleştirdi. ABD'nin söylemlerini "egemenlik ihlali ve siyasi provakasyon" olarak göreceğini belirten Kim Yo Jung "ABD, Kuzey Kore'yi silahsızlaştırmak istiyor. Kuzey'in kendini savunma hakkı elinden alınamaz" dedi.

"EN SERT KARŞILIĞI VERECEĞİZ"

ABD'yi "daha vahim bir güvenlik kriziyle karşılaşabileceği" konusunda uyaran Yo Jong "Ülkemin ICBM testleri, BM Güvenlik Konseyi'nde görüşülmesi çifte standart. BM, ABD ile Güney Kore'nin askeri tatbikatlarına ve silahlanmalarına karşı çıkmadı. Ulusal güvenliğimizi korumak için sonuna kadar en sert karşılığı vereceğiz" diye konuştu.

ABD: KUZEY KORE'Yİ ENGELLEYECEĞİZ

Kim Yo Jong'un ifadeleri, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield'ın BM Güvenlik Konseyi'ndeki söylemlerinin ardından geldi. Konsey, dün, Kuzey Kore'nin 18 Kasım'da ICBM fırlatması üzerine toplanmıştı. Kuzey Kore'nin, Konseyden karşılık veya misilleme korkusu olmadan kışkırtıcı ve istikrarı bozucu balistik füze denemeleri yaptığını belirten Thomas-Greenfield, "Kuzey Kore yasa dışı kitle imha silahlarını ve balistik füze ilerlemelerini engellemek için tedbirler alınacak.. Pyongyang yönetiminin kınanacağı bir başkanlık açıklaması hazırlayıp sunacağız" ifadelerini kullanmıştı. ABD'nin çağrısını Fransa, İngiltere, Hindistan, Japonya, Güney Kore'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkeler desteklemişti.

AĞABEYİNİN YERİNE GEÇMESİ BEKLENİYOR

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un ölümünden sonra yerine geçmesi amacıyla kardeşine geniş yetkiler verdiği iddia ediliyor. Kim Yo-jong, son günlerde Güney Kore’ye ve ABD’ye savurduğu tehditlerle dünya siyasetinin gündemine damga vuruyor. 

MEDENİ DURUMU BİLİNMİYOR

Kim Yo-jong’un medeni durumu net bir şekilde bilinmiyor. Kim Yo-jong’un Kuzey Kore’nin en güçlü yetkililerinden biri olan Choe Ryong-hae’nin oğlu Choe Song ile evli olduğu iddia ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...