Kuzey Kore harekatına Japonya da katılacak

Düzenleyen:
Kuzey Kore harekatına Japonya da katılacak

DÜNYA Haberleri

ABD Deniz Kuvvetleri harekete geçti. Kuzey Kore'nin 'sarin gazı' stoğu olduğunu düşünen Japonya da harekata destek veriyor.

Trump'ın Kuzey kore uyarısının ardından bölgeye hareket eden ABD Deniz Kuvvetleri filosuna Japon savaş gemileri de katılacak.

Japon Deniz Kuvvetleri'ne bağlı destroyerlerin ABD uçak gemisi USS Carl Vinson'a eşlik etmesi bekleniyor.

DOĞUM GÜNÜNDE 'NÜKLEER ETKİNLİK' DÜZENLENEBİLİR

Siyasi gözlemciler Kuzey Kore’nin Kim İl-Sung’un doğumunun 105. Yıldönümünü, "nükleer etkinlik"lerde bulunarak selamlamak isteyebileceğine dikkat çekerek, Nisan ayının Kuzey Kore'nin yeni nükleer testleri için yüksek riskli bir dönem olarak görüldüğü değerlendirmesinde bulundular.

JAPONYA'NIN SARİN GAZI KORKUSU

Japonya Başbakanı Shinzo Abe de tehlikeye dikkat çekerek "Kuzey Kore'nin 'sarin gazı' başlıklı füzeler kullanma kapasitesi olabilir" ifadelerini kullandı.

Abe'nin 'sarin gazı' açıklamaları Japonya'da gündem oluşturdu. Japonya daha önce sarin gazlı bir terör saldırısının kurbanı olmuştu. 1995'te Japon kıyamet günü tarikatına mensup kişiler Tokyo metrosuna sarin gazlı saldırı düzenlemiş, saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş binlerce kişi de zehirlenmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...