Kuveyt'te halka açık yerlerde köpek gezdirenler gözaltına alınacak

/ Kaynak: AA
Kuveyt'te halka açık yerlerde köpek gezdirenler gözaltına alınacak

DÜNYA Haberleri  / AA

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, umuma açık yerde köpek ve vahşi hayvan gezdirenlerin gözaltına alınacağı hayvanlarına da el konulacacağını açıkladı.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı yetkilisi Tümgeneral Abdulfettah El-Ali, bir genelge yayınlayarak, halka açık yerlerde köpek ve diğer vahşi hayvanları gezdirenlerin göz altına alınmasını istedi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, köpek ve vahşi hayvan sahiplerinin, başta plajlar olmak üzere halka açık yerlerde hayvanlarını gezdirerek korkuya sebep olduğunun tespit edildiği, bunun üzerine de söz konusu kararın alındığı belirtildi.
Hemen uygulamaya konulan genelgeye göre, halka açık toplu kullanılan alanlarda köpek ve vahşi hayvan gezdirenler gözaltına alınarak karakola götürülecek ve hayvanlarına el konulduktan sonra serbest kalacaklar.
Söz konusu uygulamanın Kuveyt'te yaşayan herkesi kapsadığı ifade edildi,
Kararın alınmasında, bu ay içerisinde Filipinli bir hizmetçinin, yanında çalıştığı Kuveytliye ait aslan tarafından parçalanarak öldürülmesinin etkili olduğu kaydediliyor.
Kuveyt daha önce de sokak köpeklerini insanlara saldırdıkları gerekçesi ile sınırdışı etmeyi plandığını açıkladı ancak kararı henüz uygulamaya koymadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...