Kuveyt'te 'El-Abdali Hücresi' davasında idam kararı

Düzenleyen:
Kuveyt'te 'El-Abdali Hücresi' davasında idam kararı

DÜNYA Haberleri

Kuveyt'te İran ve Hizbullah lehine ajanlık yapmakla suçlanan biri İran vatandaşı iki kişi hakkında idam kararı verildi.

Kuveyt'in Abdali bölgesinde 13 Ağustos 2015'te bir eve düzenlenen operasyonda büyük miktarda mühimmat ele geçirilmesiyle başlatılan soruşturmanın ardından açılan dava karara bağlandı.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kuveyt yargısı, İran ve Hizbullah lehine ajanlık yapmak suçlamasıyla 26 sanık hakkında açılan davada, biri gıyabında yargılanan İran vatandaşı diğeri Kuveytli iki kişi hakkında idam cezasına hükmetti.

Sanıklara, "Ülke bütünlüğünü zedeleyecek eylemlere katılma, İran ve Hizbullah ile iş birliği yapma, onların yararına çalışma, silah bulundurarak ülke karşıtı eylemler düzenlemek" gibi suçlamaların yöneltildiği davada, bir kişi hakkında müebbet, 19 kişi hakkında beş ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası, bir kişi hakkında para cezası verilirken, 3 kişinin de beraat ettiği bildirildi.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, 13 Ağustos'ta Abdali bölgesinde bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiğini belirtmiş, bakanlık, silahların, üzerine beton dökülmüş derin bir çukura saklandığını belirtmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...