Kur'an-ı Kerim'e büyük saygısızlık infiale yol açtı

/ Kaynak: AA
Kur'an-ı Kerim'e büyük saygısızlık infiale yol açtı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bir camiye giren kişilerin "Kur'an-ı Kerim'i yırtarak, tuvalete attığı" iddiasını protesto eden göstericilerle polis arasındaki çatışmada bir öğrenci öldü.

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta, bir camiye giren kişilerin "Kur'an-ı Kerim'i yırtarak, tuvalete attığı" iddiası, infiale yol açtı. Göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada, bir öğrenci yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Başkent'teki bir camide dün akşam namazından önce bir araçtan inen yüzleri maskeli kişiler, camiye girerek, Kur'an-ı Kerim'i yırttı. Adınını açıklanmasını istemeyen cami imamı, yırtılan mushafların caminin tuvaletine atıldığını belirtti.

Söz konusu iddianın ardından başkent sokakları hareketlenirken, olaya ilişkin soruşturma başlatan güvenlik güçleri, çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alarak camiye girişleri yasakladı.

Novakşot'ta konuyla ilgili düzenlenen protesto gösterilerinde polis, eylemcileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

"Adalet Savunucusu ve Anti-Siyonist Öğrenci Birliği" adlı gruptan bir kişi, olayda gaz bombası kapsulünün karın bölgesine isabet etmesi sonucu yaralanan Ahmed Veled Hamud adlı öğrencinin kaldırıldığı Novakşot Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybettiğini belirtti.

Konuyla ilgili resmi makamlardan ise henüz açıklama yapılmadı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...