Kudüs'te İsrail güçleri ile Filistinli gruplar arasında çatışma çıktı! Siren sesleri yankılanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Hamas-İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, Kudüs'te de sirenler çalmaya başladı. Kudüs'ün kuzeyinde İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında çatışma çıktığı sirenler bu nedenle çaldığı öğrenildi.

Dünya 7 Ekim sabahına İsrail-Filistin hattından gelen çatışma haberleri ile uyandı. Hamas, İsrail’e karşı Aksa Tufanı adı altında büyük çaplı bir operasyon başlattığını duyururken, İsrail ise ‘savaş durumu’ ilan ederek karşı saldırılara geçti.

İsrail, abluka altındaki Gazze’yi bombardımana tutarken iki taraftada ölenlerin sayısı 500'ü aştı.

Hamas'ın Gazze'den İsrail tarafına roket atışları ise üçüncü gününde sürüyor. Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenleyen Hamas, Askalan kentine de çok sayıda roket atıldığını duyurdu.

Saldırılar sonrası Gazze'ye yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan kentte çok katlı bir binanın büyük kısmı yıkıldı.

KUDÜS'TE SİRENLER ÇALDI

Kudüs'ün kuzeyinde de askeri kontrol noktasında İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında çatışma çıktı. Çatışma devam ederken, Kudüs'ten siren sesleri yüksledi.

BATI ŞERİA'DA TANSİYON YÜKSELDİ

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da da tansiyon yükseldi. İsrail güçleri birçok kentte Filistinlilere yönelik baskınlar düzenledi.

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA

İsrail-Lübnan sınırında da çatışmalar yaşanıyor. İsrail ordusu Lübnan'dan sızan çok sayıda silahlı kişinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. iki gün önce de ellerinde Hizbullah bayrağı olan motosikletli grup, Lübnan sınırıdan İsrail'e doğru hareket ediyordu. Ancak Hizbullah, İsrail'e yönelik operasyon düzenlemediklerini duyurdu. 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...