Kudüs'te çıkan çatışma Batı Şeria'ya da sıçradı

Kudüs'te çıkan çatışma Batı Şeria'ya da sıçradı

DÜNYA Haberleri

Onlarca yüzü maskeli Filistinli genç, Doğu Kudüs'teki Selvan beldesine girmek isteyen İsrail polisine havai fişekler ve taşlarla karşı koymaya çalıştı.

Kudüs'te tramvay durağında bekleyen yolculara aracıyla çarpan Filistinli Abdurrahman eş-Şeludi'nin İsrail polisi tarafından vurulduktan sonra ölmesi üzerine başlayan olaylar devam ediyor. Onlarca yüzü maskeli Filistinli genç, Doğu Kudüs'teki Selvan beldesine girmek isteyen İsrail polisine havai fişekler ve taşlarla karşı koymaya çalıştı. İsrail polisi ise Filistinli gençlere göz yaşartıcı gazla karşılık verdi. İsrail'in Kanal 2 televizyonu yaşananları "Gerçek bir intifada" olarak niteledi. İsrail polisi dün ayrıca 40 yaş altı Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmasını engelledi. Bu durumu protesto edenlerin üzerine ise foseptik suyu sıkıldı. Öte yandan Kudüs'teki gösterilerin ardından Batı Şeria da karıştı. "Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri" karşıtı gösteriye müdahale eden İsrail askerleri, Filistinlilere karşı göz yaşartıcı gaz, plastik mermi, ses bombası ve atık su kullandı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...