Kudüs'deki protestoya polis müdahalesi

/ Kaynak: AA
Kudüs'deki protestoya polis müdahalesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerini protesto etmek için Şam Kapısı'nda toplanan Filistinlilere polisin müdahalesi sonucu olay çıktı.

Kudüs'te Müslümanların tüm itirazlarına rağmen Mescidi Aksa'ya son günlerde toplu halde girişlerini artıran Yahudileri protesto etmek için sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olan Filistinli gençler, Şam Kapısı'nda bir araya geldi. Kalabalığın yanına gelen bir yerleşimcinin İsrail bayrağı sallamasıyla arbede çıktı. Polisin İsrailliyi olay yerinden uzaklaştırmasının ardından, grup slogan atarak Mescid-i Aksa'ya gitmek üzere yürüyüşe geçti. İsrail polisinin, Filistinlilerin girişimine engel olmak amacıyla çok sayıda ses bombası atması üzerine ortalık adeta savaş alanına döndü. Yaklaşık 2 saat süren olaylardan sonra 3 Filistinli gözaltına alındı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...