'Küba'da yapılacak cami bölgedeki tarihi dokunun parçası olacak'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Küba'da yapılacak cami bölgedeki tarihi dokunun parçası olacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez Parilla, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ankara’da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye’ye ilk resmi ziyaret olduğunu belirten Parilla, amaçlarının şimdiye kadar memnun edici şekilde ilerleyen ikili ilişkileri geliştirmek olduğunu vurguladı. İki ülkenin birçok ortak yönü bulunduğunu dile getiren Parilla, çok taraflı gündemlerinin de ortak olduğunu ve ikili ilişkilerin gelişmesine yardımcı olan görüşlerinin bulunduğunu ifade etti.

Parilla, geliştirmeleri gereken çok önemli bir potansiyel olduğunu, Türkiye, Latin Amerika ve Karayipler’de çok önemli fırsatlar olsa da özellikle Küba’da bunun çok yüksek oranda olduğunu anlattı. Geleneksel ve iki halk arasındaki dostluk ve çok taraflı ilişkilerin kendileri için öncelikli olduğunu vurgulayan Parilla, şöyle devam etti:

"Tabii ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Havana’ya yaptığı ziyaret tarihi nitelikteydi. İkili ilişkilerimizin gücünü artırdı, aynı zamanda bazı anlaşmalar da imzalandı. Elbette bu anlaşmalar da mevcut potansiyeli geliştirmeye yönelikti.

Ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişiminde her iki taraf için de olumlu gelişmeler var. Küba küçük bir ekonomi ancak karşılaştırmalı avantajlar sunuyor özellikle insan kaynakları ve hizmet sektörü açısından çok avantaj sunuyor. Biz daha önceden de tespit etmiştik, özellikle bazı sektörleri geliştirmenin önemini biliyoruz. Turizm, ilaç sanayi, biyoteknoloji, yenilenebilir enerji kaynakları ve hava limanları tesisi... Şu anda mevcut çalışmalar var. Bazıları hazırlık aşamasında. Bunların bazıları gerçekten çok önemli projeler ve başarılı olacağını biliyoruz."

"Cami yüzlerce yıllık tarihi dokunun parçası olacak" 

Küba’da yapılması planlanan camiye ilişkin bilgi veren Parilla, Havana’daki küçük Müslüman topluluk, ülkede bulunan diplomatik temsilciler ve turistlerin böyle bir talepte bulunduğunu söyledi. İnancın kendileri için de çok önemli bir kültürel unsur olduğunun altını çizen Parilla, "O yüzden bu projenin ilerlemesi bizim için de önemli. Eski Havana olarak adlandırılan bölgede yüzlerce yıllık tarihi dokunun parçası olacak." diye konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...