Kriz çıkaran İngiliz kızlar IŞİD'den kaçtı

Kriz çıkaran İngiliz kızlar IŞİD'den kaçtı

DÜNYA Haberleri

Türkiye üzerinden IŞİD'e katıldıkları için iki ülke arasında krize sebep olan 3 İngiliz kızın, terör örgütünden de kaçtığı iddia edildi

Şubat ayında Türkiye üzerinden Suriye'ye geçerek IŞİD'e katıldıkları için İngiltere ile?Türkiye arasında krize sebep olan 3 İngiliz kızın terör örgütünden de kaçtığı iddia edildi. Daily Mail'in haberine göre, 'Mosul Eye' rumuzuyla blog sitesi üzerinden Musul'dan yayın yapan ve IŞİD'e muhalif olduğu için kimliğini gizli tutan bir kişi, 15 yaşındaki Shamima Begum, 15 yaşındaki Amira Abase ve 16 yaşındaki Kadiza Sultana'nın kayıplara karıştığını ileri sürdü. Kızların kaçması üzerine IŞİD?militanları bölgedeki kontrol noktalarını alarma geçirdi. Ancak kızlardan 2 Mayıs'tan beri haber alınamadı ve izlerine rastlanamadı. Aynı kaynak, 10 gündür kendilerinden haber alınamayan kızların hâlâ Musul'da olduğunun tahmin edildiğini de bildirdi. İngiliz hükümeti, yaklaşık 600 İngiliz vatandaşının Suriye'ye ve Irak'a savaşmak için gitmiş olabileceğini tahmin ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...